PRESSEMATERIALE — VI BAGER MED RUG

Vi bager med rug — af Line Friis — Guide til dig, der både vil vide mere, og bage mere – med rug.

ISBN: 9788792921000 — 48 sider, hæftet, 17 x 24,5 cm., illustreret, vejl. udsalgspris: 129,95 kr.

TEKST OM HÆFTET

Vi bager med rug er en anderledes bagebog der, med en naturfaglig vinkel, udforsker kornet rug. Hæftet er spækket med lækre, og inspirerende opskrifter på både kager, brød og boller. Alt er bagt med rug. Opskrifterne er en god blanding af klassikere og helt nye. Opskrifterne er inddelt efter hævemetode, det giver et hurtigt overblik, og opskrifter til både de travle og dem med lidt mere tid. Alt er muligt. 

Vil du mere end blot at bage, så rummer bogen et afsnit om rug som råvare, som afgrøde og som næringsstof. Her er der lejlighed til at dykke ned, og få svar på spørgsmålene: Hvorfor er rug anderledes end de andre kornarter? Hvilken forskel gør det at bruge forskellige meltyper? Hvad betyder det for bageprocessen? Kombinationen af opskrifter og faglig indsigt giver et samlet billede af rug – fra mark til mave. 

Rugs ernæringsmæssige kvaliteter, så som højt fiberindhold og masser af vitaminer får også i disse år en øget opmærksomhed, fordi undersøgelser tyder på, at rug har en forebyggende effekt på nogle kræftformer. 

FOTOS FRA HÆFTET