PRESSEMATERIALE — SOMMERHUSHAVEN

Sommerhushaven — af Jens Thejsen — Guide til en naturlig, smuk og mere vild sommerhushave.

ISBN: 9788792921178 — 94 sider, indbundet, format: 17,5 x 24,5 cm., illustreret, vejl. udsalgspris: 199,95 kr.

TEKST OM BOGEN

Sommerhushaven er en guide til at skabe en have ved sommerhuset som passer naturligt ind i det omgivende landskab. Bogen handler om hvordan du kan forene det vilde med det styrede og opnå en have der lettere kan passe sig selv. En unik have med stor biodiversitet hvor der er plads til ferie men samtidig fyldt med en mangfoldighed af træer, buske, grønsager, krydderurter og blomster til glæde for insekter og fugle.

Sommerhushaven tager udgangspunkt i forskellige landskaber og er fyldt med forslag til valg af planter i haver der er placeret ved stranden, ved skoven, ved søen eller ved den svenske torp. Bogen hjælper dig godt i gang med eksempler, inspiration og praktiske råd til at etablere din sommerhushave.

– – –

En have vokser hele tiden, men du kommer måske kun i sommerhuset et par gange om året. Sommerhushaven fra Forlaget Vingefang er skrevet for at hjælpe dig med at vælge og plante de rigtige planter der ikke kræver at du luger, vander og gør ved på daglig basis. Bogen er bygget op med udgangspunkt i de landskabstyper som sommerhuse ligger i og giver gode forslag til plantevalg så du kan få plantet blomstrende træer og buske, blomstereng, krydderurter, højbed og meget mere. Til sidst er også en praktisk gennemgang af forskellige teknikker så du fx kan gå i gang med at plante ud og bygge højbed uden at have tidligere erfaring.

– – –

Jens Thejsen er selvstændig natur- og landskabskonsulent og arbejder med rådgivning, naturhaver og som foredragsholder. Forfatter og medforfatter til flere bøger bl.a. Den Vilde have og Havehåndbogen. Jens Thejsen har været redaktør af Praktisk Økologi, formand for Den Økologiske Have, højskolelærer og underviser på Jordbrugets UddannelsesCenter Århus.

FOTOS FRA BOGEN