PRESSEMATERIALE — KAGER UDEN MEL

Kager uden mel — af Lise Lotz — Guide til kager bagt uden hvedemel.

ISBN: 9788799141494 — 48 sider, hæftet, 17 x 24,5 cm., illustreret, vejl. udsalgspris: 129,95 kr.

TEKST OM HÆFTET

Jordskælvs- og hummussmåkager, trippelcitrusmakroner, bønnebrownies, torta de riso, florentiner, kartoffelbudding, fragilité, kiksekage ... du finder dem alle i Kager uden mel.

Kager uden mel er en skøn samling af opskrifter, anekdoter og facts. Kager uden mel giver en perlerække af eksempler på både historiske og religiøse kager bagt uden hvedemel. Bogens mantra er, at fordi man undgår hvedemel bliver resultatet ikke et fattigt fravalg, men et spændende tilvalg af en masse skønne og lækre ingredienser. Kager uden mel er også en inspirerende kagebog for alle der ikke kan tåle hvedemel. 

Bogen har ingen løftede pegefingre, her bliver både brugt chokolade, smør og sukker – i rigelige mængder. Kager uden mel illustrerer på fornem vis, at kager er det ekstra, der markerer forskellen på hverdag og fest; det, der markerer, at der er noget særligt på færde. Derfor skal kagen være af en god kvalitet og smage godt. Og det gør alle kagerne fra Kager uden mel. Bogen er krydret med historiske detaljer, facts om råvarer og næsten sandfærdige fortællinger. 

– – –

Bogen er skrevet af Lise Lotz, cand. theol. og kageentusiast. Lise Lotz har i mange år blogget om kager. Se hendes blog: kage!kage!kage!

FOTOS FRA HÆFTET