PLANTEFARVER

Plantefarver — af Sofie Meedom — Guide til farvning af garn med naturens egne farver.

Plantefarver er en praktisk guide både i naturen, når planterne skal indsamles og i køkkenet, når garnet skal farves. Du bliver hjulpet i gang med plantefarvning på en enkel og overskuelig måde med korte trin for trin-beskrivelser og masser af eksempler på planternes mangfoldige og smukke farveresultater. Langt størstedelen af farveplanterne er helt almindelige og nemme at finde i den danske natur — og bogen er en hjælp til alle, der vil vide mere om, hvilke ressourcer naturen rummer, og som har lyst til at inddrage dem, hvor det er muligt. Plantefarver er rigt illustreret, og du kan ikke undgå at blive smittet af den begejstring for planter, farver og forsøg, der gennemstrømmer bogen.

Sofie Meedom er uddannet grafisk designer. Hun har tidligere udgivet flere bøger om håndarbejde. Senest en bog om at sy sweatshirts med mønsterark og syvejledninger. Læs om Sweatshirts her

Isbn: 9788792921208 — 176 sider, garnhæftet, 17 x 24 cm., illustreret — vejl. udsalgspris: 349 kr.

Bogen kan købes hos boghandleren eller i forlagets butik: www.vingefang.bigcartel.com

HER KAN DU KØBE MATERIALE

OPSLAG FRA PLANTEFARVER

Sofie Meedom Sofie Meedom Sofie Meedom
Sofie Meedom Sofie Meedom Sofie Meedom
Sofie Meedom Sofie Meedom Sofie Meedom

Plantefarver beskriver 32 planter med fotos og farveresultater. Bogens kapitler gennemgår planter, farver, arbejdsplads, vand, garn, klargøring, bejdsning, farvning med planter, farvning med rødt, farvning med blåt og efterbehandling. De forskellige farvetavler i bogen kan bl.a. fungere som opslagsværk i forbindelse med overfarvninger.

OMTALE AF PLANTEFARVER

»… Med denne bog ved hånden kan man roligt gå i gang med plantefarvning. Bogens gode beskrivelser af farveprocessen understøttes på bedste vis af de fine billeder af både planter og de farver, man kan opnå. Det er på alle måder en gedigen, gennemarbejdet og indbydende bog at få i hånden, og som jeg varmt vil anbefale.« Vígdis Frýdal i Østjysk Tekstilkreds medlemsblad.